კონიაკის თაიგულის შექმნის ზოგიერთი ბიოქიმიური ასპექტები

კონიაკის თაიგულის შექმნის ზოგიერთი ბიოქიმიური ასპექტები


    სტატიის ანოტაცია

    ანოტაცია კონიაკის თაიგულის შექმნაში განსაკუთრებული მნიშვნელობა უპირველესად ენიჭება ძირითადი ნედლეულის - ყურძნის ხარისხობრივ განსაკუთრებულობას და მუხის კასრებში საკონიაკე სპირტის ხანგრძლივი დაყოვნებისას, მუხის მერქნიდან სპირტით ექსტრაქციის შედეგად მიღებულ ნივთიერებებს: არომატულ ალდეჰიდებს, ადვილად აქროლად  ეთერებს, ლიგნინის, მთრიმლავი ნივთიერებების, ჰემიცელულოზების, შაქრების, ამინომჟავების გარდაქმნისა და ურთიერთქმედების პროდუქტებს.